Få det ud af dit system

Hvis der er noget der nager dig er det ofte godt at få det ud af systemet. Det gør du med et enkelt klik på Pyt Knappen.

Din livskvalitet bliver ramt hvis du ikke kan sige pyt. Du ved, hvordan det er at gå med en masse negative tanker. Du kan enten fortsætte med en træls mavefornemmelse, og samtidig forpeste dine omgivelser, eller du kan vælge at sige: »Øv, hvor irriterende, men jeg siger Pyt« og samtidigt give din Pyt Knap et hurtigt klik.

Slip af med dine bekymringer

Et enkelt klik på Pyt Knappen og dine bekymringer er sendt ud i intetheden så du ikke længere bliver tynget af dem.

»Pyt er rigtig godt i situationer, som du alligevel ikke kan ændre på. Hvis man har et iltert temperament, har man brug for at kunne sige pyt. Eller hvis man er typen, der nemt får dårlig samvittighed eller ærgrer sig over ting, så skal man også bruge pyt knappen.« har psykolog Marie Aagaard Larsen udtalt til Samvirke.

Brug Pyt Knappen så tit du vil

Pyt Knappen bliver ikke slidt, så du kan bruge den så tit du vil. Ifølge Marie Aagaard Larsen er det en vanesag, at vi nogle gange går og grubler over problemer, vi alligevel ikke kan gøre noget ved.

En god pytøvelse er at se situationen fra en andens synsvinkel: »Vi er vores egen værste kritiker. Overvej derfor, hvad du ville sige til et andet menneske, der havde begået samme fejl. Hvis du ville sige ‘Pyt, tænk ikke mere på det’, ville andre nok svare dig det samme.« siger hun. For at blive bedre til noget skal man øve sig. At klikke på Pyt Knappen er en træning af dig selv til at blive bedre til at sige Pyt.

Der er også situationer hvor det ikke er en god ide blot at sige Pyt, læs mere om det her.

Hvornår skal du IKKE bruge Pyt Knappen

Du skal huske, at pyt ikke altid er passende.

»Vi skal sortere i tingene. Man skal ikke gå over i den anden grøft og sige pyt til alting. Det ville være et tomt liv uden at tage stilling til noget. Det er jo ikke sådan, at en person dør, og du bare skal trække på skuldrene og sige pyt.« siger Marie Aagaard Larsen.

Derudover skal du hver gang du har brugt Pyt Knappen selvfølgelig overveje, om du til en anden gang kan ændre noget, for at du ikke ender i samme situation igen. For eksempel huske at sætte p-skiven. Eller stille mælken længere ind på bordet, hvis du har tendens til at skubbe den på gulvet.

Det vigtige er: Lær af fejlen, giv slip og kom videre.

Integration til Apple Sundhed

SundhedHver gang du bruger Pyt Knappen gemmes 2 Mindfulness minutter i Apples Sundheds App så du kan følge med i hvor meget Pyt Knappen har hjulpet dig.

Appen Sundhed indsamler sundhedsdata fra din iPhone, dit Apple Watch og apps, som fx. Pyt Knap, så alle dine resultater er samlet ét sted.
Sundhed sætter fokus på fire kategorier: Aktivitet, Søvn, Mindfulness og Ernæring. Sundhed tæller automatisk dine skridt og måler, hvor langt du har gået eller løbet. Og hvis du har et Apple Watch, registreres dine aktivitetsdata automatisk. Du har kontrol over de oplysninger, som du opretter eller indsamler om dig selv, og de krypteres med din adgangskode, når du låser din iPhone.

Del dine Pyt

Nu kan du let dele dine Pyt. Du klikker bare på ‘Del Pyt Knap’ ikon og Pyt Knap har automatisk lavet et billede af dit seneste pyt. Det kan du så let sende videre til dine venner eller dele det på Instagram, Snapchat eller en af dine andre sociale medier.

Sig Pyt med Siri

Apple SiriLær Siri at når du siger “Pyt med det” skal hun trykke på Pyt Knappen. Super let at komme videre med dit liv mens dine hænder er optaget af at tørre mælk op.

For at komme igang skal du bare klikke ind på ‘Pyt Tæller’ og der klikke på tandhjulet øverst i højre hjørne. Der er kun 3 steps, se her:

Step 1:

Pyt Tæller

Step 2:

Settings

Step 3:

Add to Siri